Інспекція з благоустрою розпочала перевірки в Херсоні: на що звертатимуть увагу

1 неделя назад 0

Попри обстріли, життя в Херсоні триває, населення, комунальники та міська влада намагаються дбати про благоустрій, а не тільки ліквідовувати наслідки влучань. На порядку денному – покос трави та своєчасний вивіз сміття.

Заходи з підтримки порядку стосуються не тільки місць загального користування: магістральних вулиць, газонів, зелених зон, а й житлової забудови, тобто прибудинкових територій.

Як повідомили в інспекції з контролю за благо устроєм Херсонської міської ради, розпочалися перевірки прилеглих територій житлових будинків, які обслуговують . Також інспекція здійснює перевірку ОСББ щодо проведення покосу трави та бур'янів біля будинків, якісного та вчасного вивозу сміття.

Якщо в херсонців є інформація щодо голів ОСББ, які не виконують свої обов'язки, повідомити її інспекторам з метою реагування можна за телефоном:  (095) 55-32-717 .

За ХМВА, працівники комунальних підприємств щодня виконують роботи, які сприяють благоустрою міста, працюючи в різних районах Херсона. Ідеться про прибирання зупинок громадського транспорту та укриттів, покос трави, ліквідацію стихійних звалищ, вивіз гілля, листя.

Щодня на вулицях працюють у середньому 100 людей та до 15 одиниць техніки.

В основному, благоустроєм займається комунальне підприємство «Парки Херсона» міської ради. За можливості йому допомагають людьми й технікою інші КП: «Міське дорожнє управління», «Херсонтеплоенерго», водоканал.

На світлинах: комунальники прибирають вулиці міста. Херсон, 9 травня. Фото: ХМВА