ІПСО від роспропаганди: фейковий наказ про дезертирство військових ЗСУ на Херсонському напрямку

1 год назад 0

У фейковому документі, який нібито виданий управлінням СБУ у Херсонській області, йдеться про самовільне залишення військовослужбовцями позицій на Херсонському напрямку.

Інформацію, про те що цей "наказ" – фейк та російське ІПСО,  Юрій Соболевський, перший заступник голови Херсонської обласної ради.

– Чергове ІПСО від російських пропагандистів та фсб-шників — фейковий наказ нібито Херсонського обласного управління СБУ. Всі намагання створити альтернативну реальність — марні. На відміну від їх «аудиторії», наші люди вміють думати та аналізувати факти, – йдеться у повідомленні чиновника.

А ось і фото самого фейкового наказу. Фейковий наказ У фейковому документі йдеться про те, що нібито "виділені оперативні співробітники" спільно з командирами підрозділів ОБрТрО будуть "проводити перевірку наявності особового складу на передньому краї", а також нібито оперативний співробітник разом із співробітниками поліції будуть "проводити перевірку місць компактного проживання військовослужбовців" – йдеться начебто про квартири та приватні будинки.

Також у фейковому наказі йдеться, дослівно, про  затримання "пр извідників" та "підбурювачів", утримування їх у окремих камерах, а "у разі неможливості затримання,  нейтралізовувати на місці ".

– СБУ працює виключно у правовому полі. Ніяких «полювань на відьом» — тільки дії в правовому полі, дослідження та підтвердження фактів, – коментує Юрій Соболевський цей фейковий документ.