Житель Херсонщини викарбував сувенірні монети з осокорівським кавуном

2 месяца назад 0

Житель Херсонської області Валерій Жмурський викарбував сувенірні монети, на яких зображений осокорівський кавун.

Про це чоловік розповів .

Він повідомив, що ідея виникнення виробів полягає у тому, щоб люди знали, що на монетках зображений осокорівський кавун.

"Зробив їх не для заробітку, а щоб люди бачили та дізналися, що це наш осокорівський кавунчик. Багато чого, що в Осокорівці залишилося, і коли під'їжджаєш до села — то ще за давніх часів і донині нас зустрічав наш кавун. Ми зараз не вдома, і коли розмовляєш з односельцями, то спочатку запитуєш, як там вдома, як люди, а потім питаєш, чи вцілив наш кавунчик" , — говорить Валерій Жмурський.Сувенірні монети, які викарбував Валерій Жмурський, Херсонщина, травень 2024 року. Дмитро Бурлай
Валерій додав, що це пам'ятні колекційні монети, а не гроші, якими можна розрахуватися. Вони створені з міді. Першу партію на пів сотні монет Валерію допомогли зробити знайомі на заводі. Частину з них чоловік подарував землякам. Через тиждень автор очікує отримати невеликий станок, на якому можна буде самотужки робити нові сувеніри.

"Для мене це дуже важливо. Немає в мене зараз свого місця. Хата розбита. У довоєнному житті я і молов борошно із пшениці, і випікав хліб, і робив різні речі. Я та людина, якій болить все своє. Ми в дитинстві могли як юні техніки з молотка літак зробити. Я також плитку для стелі робив, тобто, завжди було цікаво щось нове пробувати. Є також друзі-художники. Я намалював, ті підправили, — так і вийшли монети на пам'ять,"  — розповів чоловік.