Жителі окупованого лівобережжя продовжують виїжджати з регіону

2 месяца назад 0

Як анекдот, сприйняли пропагандисти окупаційного телеграм-каналу «От Мариуполя до Карпат» випадок, який стався з ними днями на ринку в окупованих Великих Копанях.

«Люди бесідували неохоче і були помітно напружені,  — написали пропагандисти. — Під кінець стався кумедний випадок, який змусив нас всіх розсміятись. Один з торговців спитав, чи можна вірити написаному на шевроні нашого каналу. Почувши позитивну відповідь, став просити номер телефону, щоб записатись на рейс до Карпат».

На сміх пропагандистів і власне горе жителям окупованого лівобережжя і далі доводиться залишати свої домівки і виїздити у невідомість. Зробити це може не кожен, навіть якщо говорити про фінансовий аспект. Найдешевша дорога у ту ж Варшаву, судячи з оголошень, коштує нині 250 доларів. Зате забрати обіцяють перевізники просто з дому. З Генічеська, Новотроїцького, Чаплинки, Великих Копанів, Каховки через Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, Донецьк, Луганськ, Краснодар, Ростов-на-Дону та Мінськ обіцяють вивезти на волю.

Богдан СТРАЖАК,