Жителі приватних будинків Корабельного району отримали пічки-«буржуйки»

1 год назад 0

Під постійними обстрілами, у пошкоджених будинках у мікрорайоні «Корабел» продовжують жити люди, які навідріз відмовляються виїжджати у більш безпечні місця. Понад два місяця через ворожу стрілянину у районі трапляються перебої з електрикою, газом, опаленням та водою.
Сьогодні жителі приватного сектору отримали пічки-«буржуйки» для обігріву своїх домівок.
За словами голови Корабельної районної у місті Херсоні ради Наталі Чорненької на сьогоднішній день вже видано та доставлено до приватних будинків району 497 буржуйок.
«Підписано меморандум з міжнародною організацією Червоного хреста і нашою організацією, які надають допомогу, при сприянні міської та обласної військових адміністрацій. На минулому тижні ми отримали та розвантажили ще 254 пічки-«буржуйки», які було доставлено з міста Києва. Та вже сьогодні мешканці приватного сектору, які подали заявки та мають проблеми з газопостачанням після обстрілів, вже отримали зазначені печі», – підкреслила Наталя Чорненька та додала, що Корабельний район дуже страждає від обстрілів, а найсильніше дістається районам Гідропарк та Нафтогавань.
«Звичайно мешканці приватних секторів цих районів отримають у першу чергу. Також ми вивантажуємо плівку та ОСБ – плити для багатоповерхівок, де пошкоджені вінка. Люди звертаються до нашої ради у 102 кабінет, заповнюються заявку та одразу отримають будівельні матеріали. Та якщо потрібна доставка – ми доставляємо», – наголосила голова Корабельної районної у місті Херсоні ради.
Наразі щодня видаються засоби для обігріву, згідно наданих заявок. Жителька району Тетяна Куткіна, яка живе під звуки артилерії, сьогодні отримала свою пічку-буржуйку: «Десь у середині січня написали заяву, надали документи і вже вчора нам зателефонували, запросили прийти та отримати. У нас вдома електрична плита, тому коли вимикають світло не можемо навіть приготувати їжу. А у мене дитина з інвалідністю, у нас дієта. То це така річ дуже потрібна. Ми дякуємо всім причетним за таку допомогу!».
Лариса Куценко, яка також проживає у районі Корабел, подякувала за наданий засіб обігріву. «Два тижня тому писали заявку і вже сьогодні отримали буржуйку. У нас бабуся 90 років і їй буде тепленько. Дякуємо дуже. Нам ще потрібні дрова, то ми написали заяву ще й на дрова, і наразі чекаємо» , – розповіла херсонка.
Також отримати буржуйку для своєї бабусі прийшла Галина Хименчук: «Бабуся маломобільна, ми тиждень тому написали заявку і сьогодні отримали. Все організовано добре та без ніяких проблем. Дякуємо всім за надану допомогу!».
Тож аби отримати гуманітарну допомогу у Корабельній районній у місті Херсоні ради нагадуємо телефон для звернень: (050) 875 11 41.
Утім закликає кожного подбати про себе та своїх рідних та виїхати до безпечних регіонів країни, не наражаючи себе на небезпеку.