Жителі зруйнованого села Посад-Покровське отримали брикети для опалення та будматеріали

5 месяцев назад 0

Відбудова та гуманітарна підтримка: мешканці Посад-Покровського отримують допомогу від міжнародних організацій. Комплексна відбудова Посад-Покровського Херсонської області – це один із великих і дуже важливих проєктів Агентства відновлення.

"Першочергове завдання – відновити житло і дати людям можливість повернутися додому. Над цим працюємо. У серпні вже розпочалася відбудова перших 5 будинків на вулиці Дєдуха. На першому етапі планується відновлення 120 будинків площею від 50 до 140 квадратних метрів. Наразі наші підрядники також демонтують зруйновані приватні будинки на 12 вулицях. Усього це 76 будівель" , – повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Херсонській області
Після демонтажу почнуть заливати фундамент нового житла.

Тим часом мешканців Посад-Покровського підтримують міжнародні партнери.

Для сотень людей, які залишаються зимувати в своїх оселях, склалася непроста ситуація через відсутність системи опалення, а саме відсутність газопостачання.

Міжнародна гуманітарна організація HEKS завезла у Посад-Покровське брикети для опалення. Першочергово їх розподіляють між найбільш незахищеними мешканцями села, які потребують допомоги в обігріві в зимовий період.Наразі є необхідність забезпечити 19 домоволодінь з розрахунку видано 2200 кг на одну адресу.
Завдяки допомозі Глобальної місії з розширення прав і можливостей Global Empowerment Mission та фонду Говарда Баффета (The Howard Buffet Foundation) встановлюють нові вікна в оселях, які були пошкоджені через обстріли російських військ або вибуховими хвилями. Завезено вже 220 конструкцій, із яких 20 дверей і 200 вікон. Всього буде встановлено 900 конструкцій – із них 800 це вікна (179 вікон у 120 будинках) та 100 дверей.

Міжнародна організація з міграції за домовленістю з Агентством відновлення передала профнастил для ремонту пошкоджених дахів у кількості 1400 листів. Зараз будматеріал уже видано трьом власникам домівок. Усього подано 19 заявок.

Також від благодійників мешканці Посад-Покровського отримали 11 модульних будинків. У першу чергу їх передають найбільш незахищеним верствам населення: матерям з дітьми, самотнім людям поважного віку, які втратили свої помешкання.

Команда Служби відновдення дуже ретельно вивчає потреби мешканців прифронтових населених пунктів і швидко реагує на надзвичайні ситуації.