Жителям зруйнованого села на Херсонщині презентували варіанти відновлення будинків

12 месяцев назад 0

У зруйнованому внаслідок російської агресії селі Посад-Покровське на Херсонщині презентували варіанти відновлення житлових будинків.
Про це повідомляє , передає .

Як зазначається, у населеному пункті пошкоджено або знищено майже всі домівки, школу, дитсадок, будинок культури, магазини, аптеки та іншу соціальну інфраструктуру.

"Відновлювати Посад-Покровське будуть комплексно – це нове сучасне планування та повна трансформація населеного пункту", — зауважили в ОВА.

Представники проєктної організації ТОВ «Архіматика» та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури презентували місцевим жителям три варіанти відновлення приватних будинків. Вони запевняють, що під час проєктування та виконання робіт у першу чергу враховуватимуться побажання та пропозиції власників будинків.

Нині у селі тривають аварійно-ремонтні роботи пошкоджених мереж.
Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині енергетики повернули напругу у Посад-Покровське, електропостачання у своїх оселях мають вже близько 40% абонентів.

Уряд визначив шість населених пунктів, де в межах експериментального проєкту відбудова проходитиме комплексно й за новими принципами. Це Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.