Жителів ТОТ Херсонщини закликають уникати скупчень російських військових чи колаборантів

2 недели назад 0

Мешканців тимчасово окупованої Херсонщини закликають триматися подалі від скупчень російських військових чи колаборантів.
Про це у  повідомляє перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає . 

«Звертаюсь до всіх жителів тимчасово окупованих громад Херсонщини, особливо, тих, що знаходяться в безпосередній близькості з Дніпром. Немає нічого важливішого за життя людини. Це – найвища цінність. Ваші життя – цінність для України. Буде ласка, будьте обачні та обережні»,  — написав Соболевський.

Він закликав мешканців трим​атися подалі від скупчень російських військових чи колаб​орантів.
Водночас Соболевський звертає увагу на те, що російські військові чи силовики здебільшого переодяглися у цивільне та переміщуються на цивільних автівках. За «гуманітарними конвоями» вони часто приховують переміщення живої сили та зброї.

«Бачите в повітрі дрон – знайдіть безпечне місце і покиньте територію. Росіяни вдаються до провокацій і можуть атакувати мирних людей», — зазначив Соболевський. Він підкреслив, що «тиха окупація» – далеко не тиха. Російські снаряди щодня летять по громадах лівобережжя, забираючи людські життя.

«Ви ж бачите, що на цю нечисть відкрито «полювання», і українська армія робить все, щоб вас звільнити. Вірте в ЗСУ! Вірте в Україну!» — прокоментував Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.
​Російські війська здійснили провокацію – обстріляли обʼєкти критичної інфраструктури тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини, внаслідок чого жителі Каховки залишилися без світла, води та газу. ​

Фото: EPA