Журналіст з Херсона розкрив гірку правду про Антонівський міст

2 года назад 0

Мостом продовжує рухатися ворожа техніка, переправляючись з лівого берега Дніпра на правий.

Антонівський міст через Дніпро, незважаючи на удари ЗСУ, зберігається досить "міцним" — як стратегічну артерію його будували з великим запасом міцності. Аналогічно міцними є дамба через Каховську ГЕС та ще один Антонівський міст — залізничний.

Про це розповів журналіст з Херсона Костянтин Риженко в ефірі .

"Так просто їх неможливо зруйнувати. Навіть незважаючи на ту кількість обстрілів, яка була, сьогодні вранці (у четвер, 25 серпня — УНІАН) було зафіксовано рух військової техніки через безпосередньо Антонівський міст",  — повідомив журналіст.

За його словами, з об'єктивної точки зору переправа через Антонівський міст працювала практично постійно, крім періоду сильних обстрілів — тоді міст тимчасово перекривали. Росіяни в цей час" тестували " переправу, пускаючи по ньому колони легкових і вантажних автомобілів, а також важку техніку. Паралельно міст намагалися ремонтувати.

"Тут або повністю потрібно зруйнувати міст, таким чином, щоб не було кілька прольотів, що дійсно дуже довго загальмує їх перекидання техніки і боєкомплекту. Або потрібно чітко розуміти, що будь-який обстріл уповільнює серйозні просування всього на пару днів і ми граємо в гру "підстрелили — підлатали", — констатував він.

Журналіст додав, що жителям окупованого Херсона важливо доносити реальну ситуацію на фронті, в тому числі й щодо Антонівського мосту.

Напередодні в оперативному командуванні "Південь" повідомили, що Збройні сили України знову пошкодили Антонівський міст на Херсонщині.