Журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона

1 год назад 0

На офіційній фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних Сил України з’явилося повідомлення, що « низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані не чинними ».

« Нещодавно, деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів.  Такі дії є грубим порушенням  Головнокомандувача Збройних Сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування », —  в заяві. При цьому в повідомленні не вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела повідомляють, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, у тому числі CNN та SkyNews. Окрім них в Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи «Суспільного» та Hromadske. Також в ефірі каналу «Рада» було включення з Херсона. 

Раніше про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews  в розмові з «Детектором медіа» речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.