Каланчацька колаборантка цитує Путіна і мріє про «великі перемоги»

2 месяца назад 0

«Підтримуємо нашого лідера», — написано на першій шпальті окупаційної агітки «Каланчакский вестник» № 10. На другій (вона ж — остання) зазначено, що засновником пародії на газету є «адміністрація Каланчацького муніципального округу», наклад її складає 999 примірників, а редактором є Галина Єрмишко. Та сама Єрмишко, яка ЗО років очолювала районну газету «Слава праці» у Каланчаку.

А ще колишня наша колега очолювала первинну організацію НСЖУ у своїй редакції, мала «Золоту медаль української журналістики» (2009 р.) і звання Заслуженого журналіста України (2010 р.). Що примусило її перейти на бік окупантів, які знищують все українське і розповідають про плани дійти до її рідної Тернопільської області і далі, досі незрозуміло. Як незрозуміло, що її змушує друкувати відверту дичину на сторінках окупаційної агітки.

«У своїй промові В. Путін подякував воїнам і всім співгромадянам, звернувшись до теми історичних російських земель і культурної спадщини, демонструючи готовність повернути те, що належить нашій Батьківщині по праву», 
— пише «газета». А ось ще одна цитата: «Єдність і патріотизм — це ті рушійні сили, які так необхідні нам зараз на шляху до великих перемог і звершень, подальшого прогресу і розвитку нашої малої і великої Батьківщини».  Сподіваємось, що термін ув’язнення колаборантці після звільнення нашої рідної Херсонщини дадуть зовсім не малий, а великий. Можна навіть максимальний.

Богдан СТРАЖАК,