Карлу Стурену присвоєно звання почесного громадянина Каховки

3 года назад 0

Громадянину Швеції Карлу Улофу Ріхарду Стурену присвоєно звання “Почесний громадянин міста Каховка”. Відповідне рішення ухвалили депутати Каховської міської ради. 
«Присвоїти звання “Почесний громадянин міста Каховки” Карлу Олофу Річарду Стурену, громадянину Королівства Швеція, почесному консулу Королівства Швеція в Україні , засновнику компанії  “Чумак” , генеральному директору Товариства з обмеженою відповідальністю  “Віндкрафт Україна” за значний внесок в становлення та розбудову незалежної Української держави, за заслуги перед Каховкою та Україною», – повідомляє пресслужба Каховської міської ради.
Доречі, саме від трудового колективу “Віндкрафт Україна” надійшло подання на присвоєння почесного звання Стурену. Підприємство є сумлінним платником податків. Тільки за 7 місяців 2021 року до бюджету Каховської громади надійшло від нього 5,76 млн грн.
Крім того, Карл Стурен є ще засновником двох ТОВ: “Віндкрафт Таврія” і “Віндкрафт Каланчак”
Карл Стурен народився у 1974 році в Стокгольмі. У 1994 році переїхав до Каховки, де зайнявся підприємництвом. 
Звання “Почесний громадянин міста Каховка” вперше запроваджене у 1957 році. Його мають, зокрема, голова правління ПрАТ “КЗЕЗУ” Ярослав Микитин, екс-нардеп і засновник фестивалів “Таврійські Ігри” і “Чорноморські Ігри” Микола Баграєв, підприємець Петро Гребенюк, олімпійська чемпіонка Наталія Жукова, учасники бойових дій в російсько-українській війні (посмертно) Олег Ліфінцев, Ігор Максименко, Максим Вітюк та інші.
Перший регіональний