Керівництво Херсонської області обговорило з лікарями актуальні питання

3 года назад 0

Вчора в обласній клінічній лікарні відбулася нарада за участю голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка, першого заступника голови обласної ради – керівника виконавчого апарату Юрія Соболевського, заступника голови обласної ради Юрія Власова, голови облдержадміністрації Геннадія Лагути, а також керівників закладів охорони здоров’я області, територіальних громад.
Також у нараді брали участь депутати обласної ради за сумісництвом керівники закладів охорони здоров’я – Ірина Сокур та Віктор Короленко та Світлана Межерицька – начальник управління охорони здоров’я Херсонської міської ради.
Нарада була присвячена нагальним питанням у сфері охорони здоров’я, зокрема питання взаємодії з НСЗУ, про перспективний план розвитку області у частині формування спроможної мережі, плани розвитку закладів охорони здоров’я в умовах додаткових вимог НСЗУ до пакетів медичних гарантій.
Найсуттєвішим було питання взаємодії керівників територіальних громад з керівниками закладів охорони здоров’я.
У рамках заходу на початку керівництво області представило нового директора Департаменту здоров’я облдержадміністрації – Тетяну Карчевич.
Вітаючи Тетяну Карчевич, Олександр Самойленко відзначив: «Це дуже важка і об’ємна робота, але я впевнений, що у вас все вдасться!».
Разом з тим, у ході свого виступу очільник обласної ради звернувся до керівників закладів охорони здоров’я з приводу актуальних питань.
Перш за все, він закцентував увагу на необхідності пильнувати й не допускати видачі фальшивих сертифікатів про вакцинацію.
«Ми робимо все можливе, аби врятувати жителів Херсонщини від інфікування коронавірусом. Наголошу, що це кримінальна відповідальність!» , – звернувся Олександр Самойленко.
Також він сфокусував увагу на кадровому забезпеченні.
Так, він відзначив, що в області діє програма «Розвиток людського капіталу Херсонської області», серед напрямів якої є і медицина. Тож, він попросив звернути увагу на профорієнтацію, адже нам необхідні молоді перспективні медичні працівники.
Окремо Олександр Самойленко наголосив на необхідності співпраці з НСЗУ.
У свою чергу Юрій Соболевський відзначив, що з ініціативи облради та облдержадміністрації проведено обласний конкурс дитячих малюнків «Діти Херсонщини дякують лікарям»: «На сьогодні відгукнулися більше 2 тис. родин, які дякують вам за вашу щоденну працю. Ми оберемо найкращі роботи і організуємо виставки у ваших закладах!».
Також у ході заходу керівництво області разом з лікарями обговорили актуальні питання, що турбують медпрацівників.





Прес-служба Херсонської облради