«Кількість обстрілів правобережної частини Херсонщини суттєво зменшилась». Гуменюк про роботу Сил оборони півдня

1 год назад 0

Робота Сил оборони півдня посприяла тому, що кількість обстрілів деокупованої частини Херсонщини суттєво зменшилась. Про це в етері марафону "Єдині новини" заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Якщо минулого тижня ми говорили про 90-100 обстрілів за добу, то останніми днями це вже 60-50 обстрілів на добу. Це суттєве зменшення забезпечене результативною роботою по лівому берегу. Ми намагаємося відтиснути ворога якомога далі, зачистити ту 30-кілометрову смугу, з якої ворог уже не зможе атакувати правобережжя",  — сказала Гуменюк.

Також вона зауважила, що російська армія змінила тактику — використовують керовані авіаційні бомби. Що відомо

  • Російська армія 26 березня на Херсонському та Запорізькому напрямках обстріляла понад три десятки населених пунктів. Зокрема – села Республіканець, Одрадокам’янку, Томарине, Новосілку, Ольгівку, Садове та місто Херсон
  • Дві доби поспіль військові РФ випробовують керовані авіаційні бомби вздовж лінії зіткнення на Херсонщині. Українські захисники мають досвід збиття таких бомб, заявила в етері марафону "Єдині новини" керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.
  • Авіація Сил оборони завдала три удари по зосередженню сил та засобів армії РФ на лівому березі Дніпра Херсонщини. Ракетники та артилеристи уразили спостережний пункт російських військових та інженерну техніку.