Колаборанти попередили пенсіонерів Нової Каховки, щоб оформляли російську пенсію

5 месяцев назад 0

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині колаборанти попередили пенсіонерів, шо з Нового року грошової матеріальної допомоги не буде. Тому всім треба оформляти російську пенсію. Як це можна зробити, розповідає кореспондент  .

Гуманітарка без пакетів Учора в Новій Каховці в мікрорайоні “Сокіл” біля АТБ видавали гуманітарку пенсіонерам, а також тим, хто був на соцзабезпеченні і раніше подавав документи (інваліди, багатодітні).
На цей раз давали:

1) 2 кг борошна;

2) 2 кг цукру;

3) 3 пачки спагетті по 0,5 кг кожна;

4) 1 літр соняшникової олії;

5) 0,8 кг гороху;

6) 4 консерви рибні скумбрія;

7) 4 консерви тушонки яловичина.

8) Борошно з відтінком жовтого кольору.

Ще що цікаво — під час видачі гуманітарної допомоги колаборанти оголосили, що не вистачає пакетів для пакування продуктів. Тому людям довелося бігти додому за пакетами.

Попередження для пенсіонерів Пнсіонерам при цьому повідомляли про те, що з 1 січня грошова допомога в розмірі 10 тисяч рублів видаватися не буде. Що всіх переведуть на російські пенсії і соціалку. А там пенсія від 10500 рублів.

Для цього потрібно зробити російський паспорт і "снілс" — медичну страховку. Також пенсії і соціалку переведуть в безготівкову форму. Тобто, потім з пакетом документів треба йти в російський банк "Промсвязьбанк" і оформлювати пенсійну картку.

Як проходить пенсійна епопея

Однак оформити російську пенсію не так-то легко. Справа в тому, що якщо чекати "співробітників" з усіма документами, коли вони приїдуть в Нову Каховку — може пройти і півроку і не факт, що все привезуть. Дуже часто колаборанти пропонують людям самим їхати в Генічеськ за всіма документами. Ціна дороги — від 1000 рублів в один бік. По прибуттю в Генічеськ ще там доведеться відстояти в черзі. Черга може тягнутися і тиждень, і більше тижня. І при цьому треба десь жити і харчуватися. Ціна проживання в середньому від 500 рублів за добу.

Це стосується не тільки пенсії, але й сертифікатів і одноразової грошової допомоги в розмірі 100 тисяч рублів. В Генічеську "чиновники" пропонують їхати до Криму, а саме в Джанкой. Там нібито швидше все зроблять. Але знову-таки ціна проїзду 500-600 рублів з Генічеська в Джанкой. І там ще треба десь зняти житло і чекати, коли все зроблять.

Обіцянки-цяцянки

Неодноразові звернення по телефону до "чиновників" у Генічеську щодо можливості доставки документів адресно, особливо в 15-км зону від берега Дніпра, часто закінчуються черговими обіцянками, що "вот-вот мы приедем, ждите. Спасибо за звонок и понимание".

Усе це виглядає, як знущання над нашими людьми. Через це люди часто обурюються і скаржаться усім, до кого додзвоняться, в тому числі і під час "соціального опитування по телефону". Але віз і нині там…