Колихаєвський підрядник не прийшов до суду, де хочуть відмінити мільйонний тендер

9 месяцев назад 0

Господарський суд Олеської області відклав підготовче засідання у справі колихаєвського підрядника, який побудував спортивний майданчик до проведення тендеру.
10 серпня представник ТОВ “Одесміськбуд” не зʼявився в підготовче засідання, зірвавши таким чином початок розгляду справи за позовом першого заступника керівника Херсонської окружної прокуратури в інтересах Херсонської міської ради Херсонської області.
Ще в лютому 2022 року суд почав розглядати спрау про визнання недійсним рішення тендерного комітету та договору на будівництво спортивного майданчика у парку Херсонська фортеця.
Як відомо, на спортивний майданчик міського бюджету витратили майже 10 млн. гривень, а будували його без тендеру, який провели вже після офіційного відкриття.
Справді будувало майданчик А ТОВ «Поділюкс-Південь», власником якого є Сергій Крецу. Воно тендер не виграло. На торгах перемогло одеське ТОВ «Одесміськбуд» Юрія Воронова. Ціна тендеру становила 6 416 940 грн. Це не завадило меру перерахувати гроші за фіктивним договором та такими ж актами виконаних робіт. 
Сергій Крецу зʼявився в Херсоні у вересні 2021 року. 20 вересня на сайті міської ради його назвали «головним забудовником, який і впроваджував ініціативу херсонського мера» щодо будівництво сучасного спортмайданчика біля машинобудівного коледжу, який відкрив до Дня міста Колихаєв.
Окрім того, зʼясувалося, що тендер на будівництво майданчика проведи вже після того, як його побудували. Не дивлячись на те, що теперішній начальник Херсонської областної військової адміністрації Олександр Прокудін , який тоді був начальником обласного управління поліції, прикривав Ігоря Колихаєва і не давав порушити кримінальну справу, до суду подала прокуратура. Перше засідання мало відбутися 22 лютого.
Наразі справу розглядатиме вже Господарський суд Одеської області. А спортмайданчик пошкоджений під час одного з російських обстрілів Херсона.
Сергій Крецу у червні був помічений в Херсоні. Кореспондент МОСТа бачив його декілька разів його разом із заступниками начальника міської військової адміністрації.