Командир ЗСУ закликав посилити мобілізацію 18-річних студентів

5 месяцев назад 0

Командир штурмового батальйону 3 ОШБр Петро Горбатенко із позивним "Ролло" заявив про необхідність мобілізувати 18 та 20-річних громадян на війну. В інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук військовий наголосив, що студенти такі ж військовозобов'язані, як і всі, і ніщо не заважає їм взяти до рук зброю. Тим більше, що на фронті гостра нестача кадрів і треба кимось замінити старших військовослужбовців.

"Треба мобілізувати 20-річних, 18-річних. У чому проблема? Що студенти? Ну і що? Студенти не повинні воювати? Повинні. Вони що, не вміють, не готові, не народжені для війни? Ніхто не вміє, не готовий, не народжений для війни. Питання у підході до підготовки" , — сказав Петро Горбатенко.

Командир ЗСУ акцентує свою увагу на тому, що у 50-річних мобілізованих чоловіків багато хронічних захворювань, тому більшість із них уже не здатні виконувати бойові завдання найкращим чином. Таким чином, мобілізація студентів змогла б замінити старших чоловіків призовного віку для активних бойових дій.

При цьому Горбатенко наполягає, що потрібно проводити якісну підготовку чоловіків без досвіду. Наприклад, мінімальна підготовка для тих, хто хоче потрапити до підрозділу штурмового батальйону, становить 2 місяці. В інших підрозділах свої вимоги.

Нагадаємо, що Міноборони запустило проект, який дозволить чоловікам і жінкам знаходити вакансії у ЗСУ та добровільно на них подаватися. Ознайомитися з їх переліком можна на рекрутингового агентства Lobby X.