Компанія-фігурант кримінальних проваджень буде проектувати спортивний майданчик у Посад-Покровському

7 месяцев назад 0

У селі Посад-Покровське, де наразі триває відбудова, планують побудувати сучасний спортивний майданчик. Як вказано на порталі Prozorro, проект будівництва вартуватиме бюджету 750 тисяч гривень. 

Проектувати об'єкт буде корпорація "Планета-Ремекс", яка була створена у лютому 2021 року в Києві. Компанія входить до великого столичного будівельного холдингу "Група компаній "Планета", власниками якого є родина Мошенських. 

Засновником проектувальника "Планета-Ремекс" є Сергій Мошенський через його ТОВ "Інжинірингова компанія Планета Буд". Він є сином та помічником екс-нардепа Валерія Мошенського. Останній, за даними руху "", був замічений в гречкосійстві та кнопкодавстві у Верховній Раді. 

Для "Планети-Ремекс" договір на проектування спортмайданчику в Посад-Покровському став першим в історії публічних закупівель. А ось фірма-засновниця — ТОВ "Інжинірингова компанія Планета Буд" фігурує в кримінальних провадженнях щодо розкрадання бюджетних коштів у Харкові, де та отримувала підряди від міської влади під керівництвом одіозного Геннадія Кернеса. Одне з таких стосується реконструкції парку "Молодіжного" в Харкові, де за даними досудового розслідування, була завищена вартість та об'єми робіт, зокрема на футбольні ворота, баскетбольний стенд та інші об'єкти.

"Слідством встановлено, що службові особи ТОВ «Інжинірингова Компанія Планета Буд» (код ЄДРПОУ 40446294) та ТОВ «БВКФ «Технікабуд» (код ЄДРПОУ 37191980) господарювання під час виконання робіт по реконструкції парку «Молодіжного» в м. Харкові завищили вартість та об`єми робіт, зокрема на футбольні ворота, баскетбольний стенд та ін., шляхом внесення завідомо неправдивих даних до актів виконаних робіт форми КБ-2в, внаслідок чого учасники злочинної схеми протиправно заволоділи бюджетними коштами", — в одній з судових ухвал. 

Однак вироків в рамках кримінальних проваджень не було. В якому стані наразі перебуває судовий розгляд, невідомо. 

За даними системи Youcontrol, Сергій Мошенський балотувався до Верховної Ради від "Опозиційного блоку "НеТак", який заснували регіонали. Зокрема, такі зрадники як Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич. Засвітилися там колишній Президент України Леонід Кравчук та фігурант скандалів Юрій Бойко. У 2014 році Мошенський знову намагається безуспішно потрапити до парламенту як самовисуванець, однак програє вибори.