Корисні властивості 5 видів зелені

5 лет назад 0

Фахівцями названі корисні властивості 5 видів зелені: кропу, петрушки, селери, руколи і фенхеля.

Кріп багатий на вітаміни А, В6, В2, С, Е, Р, а також залізом, кальцієм, магнієм і фосфором. Поряд з листям, корисні і стебла цієї рослини. Якщо людина регулярно вживає в їжу кріп, у неї поліпшуються травлення, кровообіг, лактація, діурез, вироблення ферментів підшлункової залози; розширюються судини; заліковуються хвороби ШКТ.

У петрушці багато вітаміну С, А, Е, Р, а також магнію, кальцію, фосфору. У їжу вживають і листя, і коріння. Сік цієї рослини знижує видимість пігментних плям, освітлює шкіру обличчя.

Селера містить у собі протеїни і вітаміни А, В, Е. Ця зелень цілюще впливає на роботу кишківника і підшлункової залози, знімає стрес, викликаний перевтомою, покращує пам’ять і концентрацію уваги, регулює водно-сольовий обмін – останнє особливо важливо для дітей і людей похилого віку.

Рукола покращує роботу системи травлення, підвищує рівень гемоглобіну, зміцнює імунітет, знижує цукор у крові. Зелень багата клітковиною, тому надовго втамовує голод. Корисна для тих, хто страждає від виразки або гастриту.

Фенхель ефективний при метеоризмі у немовлят, при перших проявах грипу, при збоях у роботі кишківника, печінки і нирок. Протипоказаний він вагітним і тим, хто годуює груддю