Корсунці передали книги для Великоолександрівської селищної бібліотеки на Херсонщині

1 месяц назад 0

Вчителі та учні  Корсунь — Шевченківської гімназії  зібрали та передали книжки українських авторів Великоолександрівській селищній  бібліотеці.

Про це повідомляє  Великоолександрівська селищна  бібліотека у фейсбуці.

Як відомо, на окупованих територіях росіяни повністю знищують українську літературу, культуру та мистецтво. Українські книжки вони замінюють російськими.

Це елемент стратегії росії зі знищення України як держави, української нації та етносу. Українців на окупованих територіях чекає зросійщення. Окупантові важливо, щоб вони перестали ідентифікувати себе з Україною та стали росіянами.

Солдати російської армії не лише знищили книжковий фонд Великоолександрівська селищна бібліотека, вони повністю її розграбували, викрали комп'ютери і навіть столи.

На заклик до наших земляків взяти участь в акції «Українська книга — українській Херсонщині» першими відгукнулися вчителі й учні Корсунь-Шевченківської гімназії на чолі з директором Інною Анатоліївною Луц.

Вони зібрали  чималу кількість чудових книжок українських авторів, такі  як «Залишенець» Василя Шкляра, твори Володимира Рутківського, збірки казок, довідники та багато інших.

Нині акція триває.