Костюк та Калініна вийшли у чвертьфінал турнірів WTA в Сан-Дієго та Остіні: результат

2 месяца назад 0

Для Калініної це найкращий результат у 2024 році. Українські тенісистки Марта Костюк та Ангеліна Калініна здобули другі перемоги на турнірах WTA, що відбуваються в Сан-Дієго та Остіні. Завдяки цьому результату обидві українки пройшли до чвертьфіналу змагань.

Марта Костюк першою з українок здобула перемогу на американських турнірах WTA: у Сан-Дієго обіграла в ніч проти вівторка, 27 лютого, американку Енн Лі. А ось Калініна вже на наступний день пройшла чешку Сару Бейлек у 2-сетовому поєдинку, що проходив в Остіні.
У другому колі Костюк мала зустрітися з австралійкою Тайлою Престон, 153-ю ракеткою світу. Натомість суперницею Калініної стала колумбійка Каміла Осоріо.

Як минув матч українських тенісисток?

  • Першою у чвертьфінал пройшла Костюк. Для перемоги над Престон українській тенісистці вистачило майже півтори години.
  • У першій партії Костюк уникнула поразки, програючи по ходу з рахунком 2:4 — наступні чотири поспіль гейми виграла. У другому ж сеті, попри один програний гейм на власній подачі за рахунку 3:3, українка взяла наступні три поспіль.
  • Натомість Калініній для перемоги над Осоріо вистачило 1:07 години. Українка також обіграла свою суперницю у 2-сетовому поєдинку.
  • У першій партії Калініна віддала всього один гейм Осоріо, у другому — два. Українська тенісистка переважила колумбійку як за відсотком очок на першій подачі (67% проти 39%), так і на першому прийомі (61% — 33%).

WTA 500. Сан-Дієго, друге коло Тайла Престон (Австралія) —  Марта Костюк (Україна, 6)  0:2 (4:6, 3:6)
WTA 250. Остін, перше коло Ангеліна Калініна (Україна, 1)  — Каміла Осоріо (Колумбія) 2:0 (6:1, 6:2)

Українські тенісистки на турнірах у США: що відомо?

  • Ангеліна Калініна вперше у 2024 році здобула дві перемоги на одному турнірі та пройшла до чвертьфіналу. Востаннє їй це вдавалося ще у жовтні 2023-го на турнірі у Чженчжоу.
  • За вихід у півфінал Калініна зіграє проти француженки Діан Паррі, п'ятої сіяної на турнірі. У другому колі французька тенісистка вибила зі змагань нейтральну Каміллу Рахімову.
  • Костюк втретє у сезоні зіграє у чвертьфіналі турніру WTA. До цієї стадії вона доходила на змаганнях в Аделаїді, а також на Australian Open-2024.
  • У чвертьфіналі Костюк зіграє проти переможниці протистояння нейтральної тенісистки Анастасії Павлюченкової та китаянки Сінь Юван.
  • Також за вихід у чвертьфінал на турнірі в Сан-Дієго боротиметься українка Даяна Ястремська. Вона проведе матч другого кола проти нейтральної тенісистки Анни Блінкової, яку обіграла у 2023 році на турнірі в іспанському Реусі.