Крадуть, відмивають, ділять: беззаконня в окупованій Херсонщині

2 месяца назад 0

  Про беззаконня в окупації Novakahovka.city пише вже другий рік. Як відбувається комунікація між людьми, ми звертаємо увагу у своїх публікаціях. Скаржаться не тільки українці, які прийняли рішення залишитися вдома, а й новоприбулі росіяни, яких відправляють працювати на лівий берег Херсонщини. В основному звертають увагу на військове беззаконня, коли сила стає головним аргументом, та на зневажливе ставлення до простих людей.

“Усім наплювати на громадян” Ось яку історію описав в одному з окупантських чатів росіянин, наводимо з деякими скороченнями:

“Мій старший товариш повернувся нещодавно з Херсонської області. Рік там провів, роботу запропонували при Мінприроди у Скадовську. Не витримав, поїхав.

Каже, там бардак, усім наплювати на громадян. Крадуть, відмивають, ділять…

З Росії присилають керувати тих, хто провинився. Ставлення громадян ненависне.

Жити там небезпечно. І будь-який момент обстріляти можуть. Люди пропадають, військове беззаконня з погрозами, машину можуть забрати.

Комендантська година з 20-00. Після на вулиці гуляти небезпечно”.

Пропаганда у Новій Каховці: "У кого правда — тот и сильней"Автор:  з місцевих чатів “Доріг немає, люди їдуть по полю та узбіччю” У чаті також жваве обговорення щодо стану доріг після обстрілів та прильотів. У той час, коли гауляйтер Володимир Сальдо звітує про “досягнення” на Херсонщині, учасники чату загострюють увагу на стані доріг, вказуючи, які саме маршрути найбільш небезпечні для пересування учасників дорожнього руху. Наведемо цитати цих повідомлень:

Звернення російського військового до Сальдо:

“Товариш Володимир Васильович Сальдо, звертаюсь до вас від імені військових, розумію, що на передку таким зараз краще не займатися, але можна хоча б в тилу Херсонської області якось відремонтувати дорогу. Я не кажу про асфальт, хоча б ями засипати щебенем. Особливо, в районах КПП.

Прошу вас звернути увагу на це і зайнятися цим. Пацани багато машин угробили на цих дорогах”.

Дороги ХерсонщиниАвтор:  Архів https://armyinform.com.ua/ Ще одне звернення на стан доріг:

“Від Скадовська до Журавля — це страх божий. Потрібно Сальдо привезти і показати. Їхати з Нової Збур’ївки до Скадовська практично неможливо. Одні ковбані. Можна машину без днища залишити”.

Від Скадовська до Армянська ситуація подібна, пишуть учасники чату.

Дороги ХерсонщиниАвтор:  Архів: https://armyinform.com.ua/ “Армянськ, Чаплинка, Нова Каховка — дороги також у побитому стані. По дорозі зустріла перевернутий зерновоз”. Один з учасників робить висновок: “Пішки швидше”. Хтось втрачає колеса, відскакують диски: "За одну поїздку вбив одразу два диски", "Двічі там колесо загубили".

Безлад і беззаконня, які зараз відбуваються на окупованому лівобережжі не витримують навіть росіяни. З коментарів учасників чату зрозуміле ставлення до російської влади на окупованих територіях: “Сальдо людина Януковича і звик в основному красти”.

Пропаганда окупантів та колаборантів вже не діє навіть для російської аудиторії, не кажучи про тих, хто тут жив до окупації.