Кращі дипломні роботи магістрантів Херсонського держуніверситету заслухають у Херсонській облраді

2 года назад 0

З метою налагодження кластерної взаємодії вищої освіти та державної влади найкращі дипломні магістерські роботи, присвячені місцевій проблематиці, будуть представлені на публічному слуханні в Херсонській обласній раді. Так, кожен із закладів вищої освіти Херсона має відібрати по 5 студентських наукових робіт.
За словами ректора ХДУ Олександра Співаковського , налагодження такої комунікації вкрай важливо .
«Так відбувається в усьому світі, це правильна тенденція, коли влада, бізнес та освіта співпрацюють й корисні один одному. Крім того, це можливість для університету показати, що наша наукова діяльність може бути цікава області, яка, до речі, може виступати замовником досліджень та наукових розробок», – прокоментував Олександр Співаковський.
Головна умова, за якої студентські наукові дослідження відбираються для представлення в Херсонській обласній раді, – робота має бути побудована на місцевому матеріалі та враховувати регіональну специфіку. А також спрямовуватися на аналіз підприємств, закладів, установ і організацій, економічних процесів, стосуватися питань місцевого самоврядування, суспільних явищ тощо.
Крім того, магістерські роботи мають бути максимально автентичні і демонструвати студентську творчість.
Попередньо у Херсонському державному університеті буде створена робоча група, яка обере 5 найкращих студентських досліджень. Надалі їх має затвердити Вчена рада університету.
Орієнтовний термін презентації – січень 2022 року. До публічного слухання залучатимуть представників виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інших зацікавлених осіб.
Пресцентр ХДУ