Курсуватиме чотирма селами. Миколаївські волонтери передали громаді на Херсонщині мобільну установку очищення води

7 месяцев назад 0

Миколаївські волонтери спільно з іноземними партнерами 11-го жовтня передали мобільну установку очищення води Станіславській громаді Херсонської області. Обладнання забезпечить цілодобово питною водою понад 4500 жителів. Вартість установки 22 тисячі євро.

Про особливості устаткування розповів представник "Rotary Club Миколаїв" Володимир.

Мобільна установка курсуватиме чотирма селами за розкладом.

"Зробили це устаткування мобільним. Чому мобільним? Тому що у громаді чотири села — Олександрівка, Широка Балка, Софіївка та Станіслав. Для того, щоб забезпечити питною водою. Установка на добу робить 12 тонн питної води. Це зворотний осмос. Вона (установка —   ред.)   може як зі свердловини брати воду, так і просто з річки. Для цього є всі приладдя, просто в річку опускати насос і качати воду", — розповідає Володимир. Устаткування із середини, 11 жовтня 2023 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв
Волонтер зазначає, устаткування набирає в бак пів тонни води.

Начальник Станіславської сільської військової адміністрації Олександр Бабуцький розповів, що в громаді складнощі з водопостачанням.

"З водою ситуація складна, тому що систематичні обстріли, порушується електрозабезпечення, відповідно, коли немає енергії, не працюють насоси. Крім того, снаряди розриваються і порушують системи водопостачання",  — каже Олександр Бабуцький. Обладнання станції зворотного осмосу, 11 жовтня 2023 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв
Зі слів Олександра Бабуцького, через війну руйнувань зазнала водомережа.

"Система водопостачання також пошкоджена, щоденно виникають прориви водомережі, які треба відновлювати, які треба ремонтувати. Відповідно, у цей період, коли ремонтується, то люди не можуть стабільно отримувати водопостачання", — додає очільник сільської військової адміністрації.