Легендарний комбриг, херсонець Віктор Сікоза став Героєм України

8 месяцев назад 0

Днями у межах робочої поїздки на Донеччину Президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» із присвоєнням звання Героя України командиру 36-ї окремої бригади морської піхоти Командування морської піхоти Військово-Морських сил Збройних Сил України Віктору Сікозі

Як йдеться на сторінці 36-ї бригади у , у квітні 2022-го Віктор Сікоза був призначений на посаду командира 36-ї ОБрМП. Під його керівництвом бригада виконувала бойові завдання на Херсонському напрямку, потім перейшла в оперативне підпорядкування командира ОТУ «Донецьк». Неодноразово полковник особисто очолював підрозділи бригади під час контрнаступальних дій.

«Хочу зазначити, що ця нагорода є перш за все заслугою усього особового складу бригади. Щиро вдячний кожному матросу, сержанту, офіцеру, які не покладаючи рук роблять все можливе та неможливе для нашої Перемоги. Разом з тим, хочу подякувати всім підрозділам, якими мав честь командувати та побратимам, з якими в одному бойовому строю знищуємо російського окупанта!» — прокоментував комбриг.

Відзначимо, що Віктор Сікоза – херсонець. 

Друзі та побратими дуже високо цінують лідерські якості комбріга.

Ось лише декілька відгуків:

«В мене є друг, брат, і хто зна ще як його можна назвати…

Я можу пригадати і полічити на одній руці когось з комбригів, хто так би дбайливо ставився до своїх бійців… До кожного… І це, звісно, не зробило б його Героєм України, але робить в моїх очах! Бо таких мало. А в ці останні роки війни — занадто мало… 

Ця нагорода давно чекала на нього, бо навіть важко уявити командира, що був би достойнішим за нього…

За роки було багато дивних нагороджень інших, незрозумілих відмов чи просто забуття…

Але, разом з усім трешем, поміж іншого, приходить, буває, і справедливість… 

Тож, вітаю щиро тебе, мій брате!!!» , — написав Юрій Москаленко.

«Командир, для кого боєць не тільки бойова одиниця, а побратим. Відношення до особливого складу, до кожного морпіха бачила своїми очами. Мали за честь співпрацювати і допомагати рятувати» , — каже Світлана Андрійчук.