Лікарі на російській зарплаті користуються дефіцитом кадрів

2 месяца назад 0

«Стосовно ставлення у лікарні, це взагалі бардак, — скаржиться у Телеграм на лікарів Генічеської райлікарні місцева мешканка. — У чергах скандали, прийом проводять байдужі, озвірілі і хамлячі медпрацівники, які сидять навіть без халатів. Зрозуміло, що не вистачає лікарів, але «Швидко, швидко, у мене черга» теж не вихід».

А лікарів не вистачає катастрофічно. Як зізнався в інтерв’ю «РИА «Новости-Крьім» окупаційний міністр охорони здоров’я артиш сат, лікарні окупованого лівобережжя наразі укомплектовані середнім медперсоналом лише наполовину, а лікарів у них працює взагалі лише третина від потрібної кількості!

«Проблема нестачі кадрів вирішується за рахунок направлення у регіон спеціалістів з різноманітних суб’єктів країни на роботу вахтовим методом»,  — розповів колишній міністр охорони здоров’я республіки Тува. Щоправда, з малої батьківщини «міністра», крім нього, ніхто на окуповану Херсонщину їхати не хоче. А от з інших регіонів таки їдуть.

У Генічеській районній лікарні наразі ведуть прийом лікарі з Адигеї. Пропагандисти з «ВТВ плюс» повідомляють про завідуючого відділенням Адигейської республіканської дитячої клінічної лікарні, який залишив маленьких пацієнтів на батьківщині, аби за більші гроші оперувати хворих в окупованому українському місті. За довгим рублем у Генічеськ приїхав і травматолог-ортопед з Башкортостану. За словами пропагандистів з окупаційного телеканалу «Таврия», башкир встиг провести більше ЗО операцій. Тим часом у Скадовській лікарні травматолога немає жодного, зате хірургів — четверо.

А у Каланчацькій лікарні пацієнтів приймає офтальмолог з Мордовії. «Хотілось би відзначити, що Україна не приділяла потрібної уваги здоров’ю жителів Херсонської області, як і країни у цілому, — прокоментував «подію» пропагандистам окупаційної агітки «Комсомольская правда» вищезгаданий непроханий гість з Туви. — Офтальмолога не було у Каланчацькій лікарні протягом декількох років». Недарма ж артиш сат є земляком міністра оборони рф -брехати може так само добре, як і шойгу.

Богдан СТРАЖАК,