Лікарі з росГі їдуть на Херсонщину, попри затребуваність на батьківщині

5 месяцев назад 0

«Відповідно до підрахунків Мінздоров’я РФ, наразі дефіцит лікарів у Росії становить майже 26,5 тис. чоловік, — пише «Деловой Петербург». — Нестача середнього медперсоналу оцінюється у 50 тис. чоловік. З кожним роком бажаючих присвятити себе медицині стає все менше: цьогоріч число резюме від шукачів знизилось ще на 1 %».

При цьому молодих фахівців на росії ще і не тримають. Рентгенолог Лідія трушина, наприклад, подалась «за довгим рублем» у тимчасово окупований Скадовськ. На камеру пропагандистів молода росіянка розповіла, що це — її «громадянська відповідальність». А ще визнала, що працює на краденому апараті комп’ютерної томографії. Мовляв, він працює вже 3 роки, певний час не було спеціаліста, а щойно вона приїхала, жителі міста захотіли пройти КТ.

Поряд з рентгенологом працюють три анестезіолога-реабілітолога з Кабардино-Балкарії, які приїхали на зміну попередній бригаді. При цьому у них на батьківщині, нагадаємо, дефіцит лікарів.

Варто зазначити, що ні про яку «громадянську відповідальність» у цьому разі не йдеться. Просто за відрядження до «зони сво» лікарі отримують такі гроші, які у себе вдома можуть заробити за 2-3 місяці. Щоправда, при цьому ризикують життям, але жага збагатитись змушує ризикувати.

Богдан СТРАЖАК,