Лікарі знайшли новий спосіб лікування ВІЛ

7 лет назад 0

Лікарі припускають, що лікування ВІЛ у ранньому дитинстві може викликати тривалу ремісію та стати формою повного лікування вірусу.

Дівчина з Південної Африки, яка народилася із ВІЛ, Учені розповіли про велику небезпеку морозива для здоров'я людини Учені розповіли про велику небезпеку морозива для здоров'я людини змогла придушити хворобу на 8 років, при цьому не вживаючи препаратів. Про це повідомляє Metro, пише ТСН.

Так, у рамках медичного експерименту дитині давали ліки в перші два місяці життя, а у віці близько року її перестали лікувати проти ВІЛ. Спостерігаючи за хворою, лікарі помітили ознаки вірусу в невеликій кількості у клітинах імунної системи лише в віці дев'яти з половиною років. При цьому жодна клітина не могла відтворюватися.

За словами лікаря, дівчинка не має генної мутації, яка дає природну стійкість до ВІЛ-інфекції, тому її ремісія, імовірно, пов'язана з раннім лікуванням. Цей медичний експерт надає багато доказів того, що раннє лікування іноді може спричинити тривалу ремісію, яка, якщо триватиме довго, може стати формою лікування.

Зазначається, що на відміну від традиційного лікування ВІЛ, коли вірус викорінюється, у цьому випадку пацієнт все ще має ВІЛ у своєму організмі, але він настільки ослаблений, що не може відтворюватися або поширюватися на сексуальних партнерів.

Наразі те лікування, яка є, просто тримає вірус під контролем, але йому потрібно слідувати протягом усього життя. Вважається, що тільки одна людина повністю вилікувалася від ВІЛ — так званий берлінський пацієнт. Це людина, якій пересадили кістковий мозок 2007 року від донора з природною резистентністю до ВІЛ. Утім трансплантації є ризикованими та непрактичними, щоб намагатися вилікувати мільйони вже заражених. Тому деякі дослідники прагнуть до іншого: викликати тривалу ремісію, коли імунна система може контролювати ВІЛ-інфекцію без ліків, навіть якщо залишаються ознаки вірусу.

Отже, тепер проводиться дослідження щодо того, чи допоможе лікування новонароджених з ВІЛ в ранньому дитинстві контролювати вірус після припинення приймання ліків.

За словами лікарів, випадок із дівчинкою з ПАР дає надію на те, що одного дня можна буде повністю запобігати ВІЛ, застосувавши ліки у дитинстві.