Лінію фронту на Херсонщині видно з космосу: показали супутниковий знімок

9 месяцев назад 0

Лінію фронту в районі висохлого внаслідок руйнування росіянами греблі Каховського водосховища видно навіть з космосу.
Супутниковий знімок, на якому чітко можна бачити лінію зіткнення, у Twitter журналіст і геопросторовий аналітик  Майкл Круікшенк .
Він звернув увагу на лінію сірого кольору, що позначає Каховське водосховище.
"Надзвичайно бачити, наскільки чітко зараз виражена лінія фронту в Україні, навіть якщо дивитися з космосу в макромасштабі"
За його словами, за Каховським водосховищем видно також зелену лінію, що позначає незібрані поля, які зараз є надто небезпечними для сільськогосподарських робіт.
За даними порталу DeepState, на Запорізькому напрямку фронту найзапекліші бої нині тривають східніше Роботиного. У Херсонській області лінія фронту залишається без змін. Окупанти утримують свої позиції на лівому березі Дніпра та висохлого Каховського водосховища.Лінія фронту в районі Каховського водосховища
6 червня росіяни підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. На станції зруйнували машинну залу.Після підриву окупантами ГЕС Каховське водосховище обміліло, перетворившись на пустелю, але зараз воно потроху оживає. Воно поступово заростає зеленою травою і стає великим лугом. Відповідне відео в Facebook оприлюднила спільнота "Жить в Херсоне".