“Людей у місті стає все менше”

7 месяцев назад 0

  В окупованій Новій Каховці на лівобережжі Херсонщини життя поступово завмирає. Люди виїжджають, бізнес скорочуються, роботи все менше. Чим живуть нині новокаховчани — у спостереженнях нашого кореспондента.

Бізнес занепадає Із останніх новин — постійне здорожчання пального. Наприклад, на АЗС біля ринку є бензин А-95 вартістю 67 рублів, ДП коштує 80 рублів. Це при тому, що на окупованих територіях гривню прирівняли до рубля. Такий вигляд мала АЗС до війниАвтор:  Із архіву NovaKahovka.City
Ведення бізнесу в Новій Каховці стає дедалі складнішим. Це пов'язано не тільки з оформленням документів за російським "законодавством", але й відсутністю можливостей для експорту та імпорту товарів, запчастин та інших речей. Лівобережжя Херсонщини по суті є "сірою" економічною зоною, де не працює жодне серйозне виробництво.

Усе частіше місцеві підприємці їздять до Криму, Генічеська чи Мелітополя закупляти товари. Подекуди можна побачити оголошення про тимчасове закриття торгової точки терміном до двох-трьох тижнів. Асортимент продукції на ринку майже без змін, ціни змінюються в межах 5-10 рублів.

Банківський сектор розвинений слабо. Лише в деяких населених пунктах є відділення російського банку ПСБ, а також банкомати і термінали. Для людей в сільській місцевості це є проблемою, оскільки місцеві магазини не мають терміналів на касах. А окупанти змушують людей переходити на безготівкову систему.

Дозвілля і робота Людей у місті стає все менше. На зупинку навпроти “Фрешу” щодня підходять люди, щоб виїхати звідси. У середньому щодня виїздить по 5-10 осіб. Додому повертаються одиниці. Супермаркет Фреш" зазнав пошкоджень від обстрілів, нині він не працюєАвтор:  Із архіву NovaKahovka.City Увечері люди збираються біля будинків, обговорюють останні новини. Більше ніякого різноманіття в розвагах.

Також люди постійно шукають роботу, бажано неофіційно. Це, в першу чергу, пов'язано з можливою мобілізацією. Одна з головних вимог роботодавців — тверезість. Жителі міста (особливо чоловіки) часто зловживають алкоголем від безвиході.