Люди змушені віддавати останні гроші: окупанти облаштували цинічний «бізнес» на Херсонщині

1 месяц назад 0

Росіяни нещадно б'ють по прифронтових територіях України. Так, станом на вечір 29 березня відомо про одну загиблу людину і одну поранену у Херсонській області.

Про це в розмові з  відзначив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Складною залишається ситуація і на тимчасово окупованих територіях. Там росіяни посилюють терор.

Росіяни влаштували "бізнес"Окупанти не припиняють катувати людей. Утім, зараз намагаються оформити це "юридично", відзначив Соболевський. Мовиться про те, що ворог виносить фейкові "вироки", наприклад, за "шпигунство" і "засуджує" українців до понад десятка років.

"Але й висока цифра випадків, коли людину забирають, родичам не повідомляють де вона, чому її забрали. Про правову допомогу я не кажу" , – сказав він.

Іноді буває навпаки – росіяни викрадають людей, а потім так звані правоохоронці повідомляють родичам та вимагають гроші. Це такий "бізнес".

"Вони відкрито кажуть скільки коштує, щоб людину не забирали і не заводили якусь кримінальну справу. На жаль, люди вимушені віддавати останні гроші, щоб викупити близьку людину" , – розповів Соболевський.

Після так званих "виборів" росіяни ще більше посилили тиск. Закінчується термін отримання так званого паспорту за спрощеною процедурою, а того, хто його не отримає, росіяни визнаватимуть "іноземцями".

"Тобто люди, які усе життя прожили на території Херсонщини, яка тимчасово окупована, окупантам це підстава для масової депортації" , – додав посадовець.