Майже всі заклади спортивного спрямування та спортивні споруди Бериславщини зруйновані або розграбовані

4 месяца назад 0

До військової агресії РФ на території  Бериславського району функціонувало 252 спортивні споруди усіх типів, в тому числі 4 стадіони, 72 майданчика з тренажерами, 66 футбольних полів, 1 зі штучним покриттям, 80 інших спортивних споруд; 49 спортивних залів, 1 стрілецький тир, 4 спортивних споруди для проведення масової фізкультурно-оздоровчої роботи.

Відповідна інформація міститься у звіті начальника Бериславської районної військової адміністрації  Володимира ЛітвіноваРайон.Берислав .

У звіті Володимира Літвінова зазначено, що майже всім закладам фізкультурно-спортивного спрямування та спортивним спорудам завдано шкоди, їх зруйнували чи розграбували окупанти.

В тексті документа також зазначено, що учнівська молодь Бериславського району цьогоріч долучилася до загальнонаціонального проєкту з фізичного виховання «Пліч-о-пліч зі спортом».

Першими за календарем відбулися змагання з шахів у онлайн-форматі.

В обласному етапі таких змагань виборола  ІІІ місце  учениця 10 класу Бериславського ЗПЗСО №3  Марія Чехмистренко .

Також Бериславський опорний заклад «Академічний ліцей» отримав відзнаку за активну участь у впровадженні концепції «Спорт заради розвитку в Україні».

Юні спортсмени Бериславського району отримують призові місця у змаганнях різного рівня:

  • Учень Старосільської ЗОШ зайняв друге місце у чемпіонаті Європи з Бразильського Джиу-джитсу в складі спортивного клубу KANUNTEAM.
  •  Дипломом від комітету фізичного виховання та спорту Херсонського відділення нагороджено  Ушакова Назара з Калинівської громади за ІІІ місце у обласних Шкільних іграх — Ліга тестування фізичної підготовленості.
  •  Представниця Бериславської територіальної громади  Яковлєва Яна взяла участь у Всеукраїнському триденному форумі молодіжних центрів та просторів «YouthMall».

Рай​он.Берислав інформував, що​ російські окупанти завдали значної шкоди спортивній інфраструктурі Бериславщини.