Мешканці Херсона і громади отримають сертифікати на гуманітарну допомогу — деталі про програму

1 год назад 0

У співпраці з місцевою владою Херсона Всесвітня продовольча програма (ВПП), що є гуманітарною організацією ООН, та ADRA Ukraine розповсюджуватимуть електронні сертифікати для підтримки всіх жителів громади. Усі мешканці міста Херсона та Херсонської громади мають право на такі сертифікати, повідомляють волонтери.
Так, мешканці отримають два текстові повідомлення від "UN WFP": перше про можливість отримати допомогу, друге — повідомлення містить номери сертифікатів. Повідомлення не можна видаляти, оскільки там міститься електронний сертифікат.

В рамках програми кожен мешканець Херсонської громади може отримати сертифікати вартістю 3000 грн, що є допомогою на двомісячний період. Один сертифікат має ціну 500 грн. Електронний сертифікат – це унікальний восьмизначний номер для магазинів АТБ і тринадцятизначний номер для магазинів "Сільпо". На нього можна придбати продукти харчування або інші речі (крім алкоголю та тютюну) в магазинах АТБ або "Сільпо".

"Просто покажіть на касі номери електронних сертифікатів, які надійшли вам у повідомленні. Якщо вартість придбаного товару перевищує вартість сертифікату, різницю необхідно покрити іншим способом оплати. Якщо вартість ваших покупок нижча за 500 грн, гроші не повертаються. Ви можете використати один чи декілька сертифікатів за раз", — пишуть в організації.

Сертифікати отримають лише нинішні жителі Херсонської громади, SMS-повідомлення з номерами сертифікатів будуть надсилатися мешканцям у декілька етапів протягом першої половини лютого. Зареєструватися або подати заявку на отримання сертифікатів у ВПП або ADRA за номером телефону неможливо.