Мешканцю села Зміївка Бериславського району вручили медаль святого Архістратига Михаїла від ПЦУ

2 недели назад 0

Мешканцю села Зміївка Бериславського району вручили медаль святого Архістратига Михаїла від ПЦУ.

Про це повідомляє Херсонська єпархія ПЦУ.

"У Світлий понеділок, 6 травня, у Троїцькому храмі міста Кривий Ріг Степану Козаку вручили медаль святого Архістратига Михаїла, якої його удостоїв Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Степан Степанович – активний парафіянин храму Архангела Михаїла села Зміївки Бериславського району на Херсонщині. Він немало жертвував на відбудову храму, також багато допомагав своєю працею. Навіть під час окупації.

Зараз село і храм зазнають постійних ворожих обстрілів. З початком застосуванням ворогом керованих авіабомб в церкві було зруйновано дах, купол, вікна двері. Було прийнято рішення вивезти церковне майно заради його збереження. Він організував людей, які допомогли зібрати книги, ікони, і вивести їх в безпечне місце. Попри небезпеку, Степан Козак і надалі приглядає за храмом" , — вказано у повідомленні.

З благословення єпископа Херсонського і Таврійського Никодима відзнаку Степану Степановичу Козаку вручив настоятель Михайлівського храму села Зміївки протоієрей Іоанн Квітка, який тимчасово виїхав до Кривого Рогу з сім’єю через неможливість перебувати в селі, яке активно бомблять.