Ми раді, що ви повернулись додому». Кропивницькі актори підтримали фестиваль «Мельпомена Таврії» у Херсоні

8 месяцев назад 0

На Театральній площі у Кропивницькому актори театру імені Марка Кропивницького у сценічних костюмах влаштували акцію на підтримку міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії", який організовує Херсонський театр у своєму місті.

Так вирішили підтримати колег з поверненням театру додому і проведення фестивалю в Херсоні, говорить актор Олександр Ярошенко.

"Ми раді, що ви повернулись додому і проводите 25-й міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Ми віримо, що в наступному році приїдемо до вас в український вільний Херсон".
Олександр Ярошенко був образі Чеслава Герцеля із вистави "Бондарівна" Карпенка-Карого. Олександр Ярошенко. Фото: Суспільне Кропивницький "Оце такий собі колаборант, як на теперішні реалії перевести. Такий негативний персонаж. Цю виставу ми зробили до 140-річчя нашого театру".
Режисер-постановник кропивницького театру Сергій Курчев розповів, всі театри України долучились до підтримки херсонських колег.
Президент фестивалю – директор Херсонського обласного театру імені Куліша Олександр Книга розповів, торік через повномасштабне вторгнення Росії фестиваль вперше проводили дистанційно, не у Херсоні. Його перенесли у Львів.

"Народили його наші знамениті "Таврійські ігри", які були у місті Каховка. За всі ці роки фестиваль не зупинявсь, ми навіть під час коронавірусу придумали, що якщо не можемо грати у залах, то вийдемо на вулиці, ми грали вистави в нашому театральному дворику. Коли почалася війна, і я вирвався з окупації, теж вирішив проводити фестиваль. Ми сьогодні вдома, і фестиваль іде під цим девізом".
Зазвичай фестиваль розпочинався карнавальною ходою. У Херсоні її не буде, тому організатори фестивалю запрошують своїх колег зробити це в інших містах.

Фестиваль у Херсоні розпочнеться 8 вересня. Крім Херсона, вистави покажуть на своїх сценах 69 театрів-учасників.