«Ми використовуємо всі можливості для підтримки наших підрозділів там». Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

4 месяца назад 0

Про це в марафоні "Суспільне. Спротив" заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

Через поривчастий вітер, різке зниження температури погодні умови на всій території області ускладнились. Це не дає російським окупантам використовувати тактичну авіацію по позиціях Сил оборони, каже Гуменюк.

"Складніше стало працювати й нашій аеророзвідці, проте ми продовжуємо нищити і в контрбатарейній боротьбі, і в штурмових зіткненнях російські підрозділи. Вони продовжують штурмувати, не полишають спроб вибити нас з плацдарму. З нашого боку продовжується робота з його утримання. Це складна робота з урахуванням морозів" , — розповіла керівниця пресцентру.

За її словами, наразі російська армія намагається максимально ускладнити логістику для підрозділів Сил оборони, які утримують плацдарм на лівому березі, бо розуміють, що вони залежні від переправи.

"Однак поки що погода не настільки критична, щоб повністю урізати цю логістику. Ми використовуємо всі можливості для підтримки наших підрозділів там. За минулу добу знищили близько 25 самих окупантів і 15 одиниць техніки. В тому числі автотехніки, на якій вони намагалися доправити туди підсилення" , — сказала Гуменюк.

Також вона повідомила, що дев'ять спроб армії РФ штурмувати позиції українських військових на лівобережжі Херсонщини, до яких вона вдалась протягом минулого бойової доби, не мали успіху.