Міжнародний аеропорт “Херсон” святкує 75-річчя

3 года назад 0

Сьогодні, 19 лютого 2021 року, виповнюється 75 років Міжнародному аеропорту “Херсон”, який приймає на Херсонщині гостей не тільки з України, а й з інших країн світу. 

Святкування розпочалось з церемонію покладання квітів до монумента Володимиру Полупанову та Олександру Покришкіну, які присвятили все своє життя авіації. 

Привітав колектив аеропорту з ювілеєм т. в. о. голови облдержадміністрації Сергій Козир: “Сьогодні нашому летовищу виповнюється 75 років. Щиро дякую всім, хто стояв біля джерел розбудови аеропорту, і тим, хто зараз докладає багато зусиль для його подальшого розвитку”.

Також очільник області додав, що у 2021 планується завершення реконструкції злітно-посадкової смуги, що дозволить збільшити її міцність для безпечності польотів. Кошти на це вже передбачені у державному бюджеті, після розробки КПД, аеропорт зможе їх отримати.

Також з привітальними словами до присутніх звернувся голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко: “Для авіації 75 років – це значний термін, який показує, що Херсонщина не є периферійним регіоном України. Я користуюсь послугами нашого аеропорту і хочу сказати, що він найбільш затишний та комфортний. Ваша праця, не залежно від того є рейс чи немає, її не видно, але кожний пасажир відчуває ваш вклад”.

Директор КП ХОР “Херсонські авіалінії” Віталій Кучерук розповів, що наразі щотижня аеропорт приймає приблизно 9 міжнародних авіарейсів. Проте на цьому керівництво летовища не планує зупинятися, а наразі працює над тим, аби аеропорт почав співпрацювати з новими авіакомпаніями та відкривати нові авіамаршрути. 

З нагоди святкувань працівники аеропорту отримали почесні грамоти та відзнаки.