Миколаївщина та Херсонщина – серед областей, де відновили найбільшу кількість зруйнованих росіянами медзакладів

5 месяцев назад 0

Миколаївщина та Херсонщина — сере областей, де відновили найбільшу кількість зруйнованих росіянами медзакладів
За понад 22 місяці повномасштабної війни російські снаряди та ракети зруйнували 194 обʼєкти медзакладів та ще 1 474 обʼєкти пошкодили.

Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківської, Донецької, Дніпропетровської,  МиколаївськоїХерсонської , Запорізької, Київської та Чернігівської областей, повідомляє 

Від початку війни ворог пошкодив 103 автівки екстреної медичної допомоги, знищив 253 автомобілі та захопив 125 автівок «екстренки». 

Однак, попри всі атаки на медичні заклади та постійні бомбардування ворога, в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури. Першочергово йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень. 

Станом на кінець листопада 2023 року вже вдалося повністю відновити 440 об’єктів медзакладів, ще 407 об’єктів відновили частково. Найбільше відновлених медзакладів наразі – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині, Чернігівщині та Херсонщині. 

Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами працюють над відбудовою українських лікарень та створюють умови, щоб українські медики попри війну могли повноцінно працювати та надавати потрібну медичну допомогу кожному пацієнту. Саме тому, навіть в умовах воєнного стану, роботи з відновлення української медичної інфраструктури триватимуть й надалі.