Минулої доби російська армія завдала удару по Херсонщині балістичною ракетою, ймовірно «Іскандером»

6 месяцев назад 0

13 листопада російські війська завдали удару по Херсонщині балістичною ракетою, ймовірно "Іскандером". Суттєвих руйнувань та постраждалих не виявили, наслідки атаки вивчають.
Про це у марафоні "Суспільне. Спротив" повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк

"Через цю атаку російська армія позначає напрямок як загрозливий для нього, там, де може бути підготовка Сил оборони до активних дій. Ймовірно, це був "Іскандер" — дуже важко визначити тип ракети, коли удар відбувається за балістичною траєкторією. Це було вночі, тому наслідки вивчаємо. Знято штормове попередження, у зв'язку з цим активізувалася артилерія армії РФ, яка залежна від аеророзвідки, і підвищилася активність тактичної авіації. Через зміну погодних умов очевидна різниця в кількості обстрілів населених пунктів правобережжя — за минулу добу їх було понад 110 на тлі того, що було 50-60".

Також Наталя Гуменюк назвала повідомлення щодо перегрупування військових Росії біля Дніпра було очевидним вкидом, щоб перевірити реакцію Сил оборони та суспільства.

"Це повідомлення, яке швидко з'явилося, так швидко і зникло — це був очевидний вкид, який армія РФ використовує в гібридній війні. Можливо, щоб спровокувати Сили оборони на певні дії та створити пастки. Говорити про можливі дії українських захисників на лівому березі не будемо, тому що опікуємося тим, як будуть почуватися місцеві жителі та наші підрозділи, які виконують бойові завдання. Є режим інформаційної тиші, який визначається командуванням — тільки воно знає, що відбувається насправді. Збільшення угруповання росіян аж до розгортання ударних ми не спостерігаємо, бачимо їх постійні маневри" , — каже Гуменюк.