Міська влада ініціює уточнення вартості проєкту будівництва ЦОВС «Н2О Нова Каховка»

2 года назад 0

На апаратній нараді, що відбулась 5 січня, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко дав доручення прискорити уточнення вартості проєкту будівництва Центру олімпійських видів спорту “Н2О Нова Каховка”, повідомляє кореспондент Online НК.

Загальна вартість цих робіт становить близько 3,5 млн. грн., з яких місто виділяє 1,5 млн., а ще два виділить обласний бюджет, про що вже є домовленість з головою Херсонської ОДА Геннадієм Лагутою.

“Після уточнення проєкту ми будемо оголошувати новий тендер на завершення цього будівництва”, – наголосив очільник Нової Каховки Володимир Коваленко.

З самого початку міська влада і ХОДА висловлювали своє невдоволення компанією ТОВ «Абсолют-Клімат» (м.Київ), яка виграла тендер на будівництво завдяки тому, що виставила пропозицію майже на третину менше від проєктної вартості об’єкту.

Володимир Коваленко неодноразово заявляв, що йому незрозуміло, як за такі гроші можливо побудувати такий об’єкт. До того ж підрядник довго «розгойдувався» з початком робіт, що з осені поставило під загрозу зрив плану всього будівництва. А коли підрядник почав виставляти за виконані роботи значно завищені від його ж розрахунків рахунки, відносини погіршились ще більше.

Тож старий підрядник за власний кошт повинен виконати роботи щодо тимчасової консервації металоконструкцій, які вже встановлені на будівельному майданчику. А продовжувати будівництво буде вже новий.

Нагадаємо, що підготовчі роботи з будівництва центру “Н2О” в Новій Каховці почались 7 червня 2021 року. Тендер на будівництво комплексу у березні 2021 року виграло ТОВ “Абсолют-Клімат”. Воно запропонувало побудувати комплекс за 299 млн . грн., що майже на 123 млн. грн. менше від очікуваної та проєктної вартості — майже 423 млн. грн.

Проєкт будівництва “Н2О” у Новій Каховці підтримав президент України Володимир Зеленський. За його словами, цей центр може стати одним із “магнітів” півдня України.