Міський голова Нової Каховки покинув окуповану територію

2 года назад 0

Сьогодні вранці, 19 липня, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко прибув до міста Запоріжжя. Про це він особисто повідомив редакції .

– Так, разом зі своїм першим заступником Олегом Тарабакою та начальником фінансового відділу Іриною Фурсєєвою ми вимушені були покинути окуповану територію та виїхати до міста Запоріжжя.

З початку війни, 24 лютого, майже п’ять місяців я разом зі своїм першим заступником і керівниками відділів виконкому та міської ради продовжував виконувати свої обов’язки. Ми не могли покинути мешканців Новокаховської територіальної громади напризволяще і забезпечували весь цей час життєдіяльність міста та навколишніх сіл. Сьогодні неможливо перерахувати об’єм наданої допомоги окремим жителям і селищним громадам в цей важкий час, але колись ми це зробимо. Окремою сторінкою історії нашої громади стане порятунок мешканців селищ Козацького і Веселого, які найбільше постраждали у перші дні війни і були відрізані від нас без елементарних засобів існування: продовольства, ліків, води, медичного забезпечення. У найскрутніші часи ми змогли забезпечити жителів громади хлібом і медичними препаратами, надали безліч благодійної допомоги нужденним, організували роботу комунальних підприємств з виплатою працівникам заробітної плати. Також зробили усе від нас залежне, аби пенсіонери, особливо в селах, отримали пенсійні виплати готівковими коштами. Цей перелік справ ще довго можна продовжувати, але зараз це не на часі. На жаль, наші можливості не безмежні і останнім часом моїм підлеглим все важче стало виконувати свої обов’язки. Частина з них виїхала на неокуповану територію. Комунальні підприємства почали переходити під керівництво військової адміністрації. Ми практично вже ні на що не могли впливати та ще й відчували небезпеку для свого життя. Саме тому було прийняте рішення покинути місто і Новокаховську громаду.

Але життя не зупиняється. Сьогодні ми пройшли спецперевірку уповноваженими на це органами і нас запевнили, що ніяких претензій до нас ніхто не має. Впродовж трьох діб ми облаштуємося в місті, відвідаємо своїх близьких та рідних, а після цього орендуємо офіс і дистанційно продовжимо виконувати свої обов’язки. Я двадцять років працював міським головою Нової Каховки і у мене вистачить енергії і нажитого досвіду, аби зробити усе від мене залежне, щоб допомогти тим людям, які з тих чи інших причин не можуть покинути окуповану територію громади. Уже сьогодні я зустрічався з міським головою окупованого Мелітополя Іваном Федеровим, у якого є певні напрацювання дистанційного управління містом і громадою. Запевняю всіх мешканців Новокаховської громади, що ми будемо весь час поряд і організуємо всебічну допомогу жителям у ці нелегкі для всіх нас часи.