Мобілізація жінок в Україні до 2026 року буде лише добровільною – Міноборони

1 год назад 0

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що  мобілізація жінок в Україні до 2026 року буде лише добровільною. Наразі ж на фронті перебувають близько 5 тисяч жінок , які захищають державу за власним бажанням.

Про це Маляр розповіла в етері одного з українських телеканалів. За словами заступниці міністра оборони,  наразі немає мобілізації жінок .

"До 2026 року навіть та єдина медична спеціальність, яка може підлягати мобілізації, не має обов’язкової постановки на військовий облік. Усі інші професії у добровільному порядку", – зазначила вона.

    Нагадаємо, Кабінет міністрів України опублікував правила військового обліку для жінок-медиків. Вони входять до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, прийнятого 30 грудня. Так, у жінок медичних спеціальностей буде сім днів для того, аби прибути у військкомат після отримання тимчасового посвідчення військовозобов'язаного.

    Як повідомляв OBOZREVATEL, переселенці, які є військовозобов'язаними, мають ставати на облік за новим місцем фактичного проживання. Це необхідно зробити протягом семи днів після прибуття.