Мобільних операторів у Херсоні забезпечили терміналами Starlink і генераторами

1 год назад 0

Команда Міністерства цифрової трансформації забезпечила терміналами Starlink та генераторами мобільних операторів Херсона.Про це віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у , передає

"Відновлюємо зв’язок у Херсоні. Команда Мінцифри забезпечила місцевих операторів "старлінками" та генераторами, щоб якомога більше херсонців змогли поспілкуватися з рідними", — зазначив урядовець.

За його словами, росіяни в Херсоні зруйнували практично всі оптоволоконні вузли, процес їх відновлення триває. "Тому зараз "старлінки" та генератори — найкраще рішення для швидкого повернення зв'язку", — наголосив віцепрем'єр-міністр.
Він оприлюднив фото, на якому можна побачити роботу у Херсоні оператора HomeNet — точки, де люди можуть під‘єднатися до інтернету від Starlink та підзарядити гаджети.

"Ось так технології допомагають українцям залишатися на зв‘язку, навіть коли майже вся телеком-інфраструктура зруйнована ворогом. Працюємо далі", — додав очільник Мінцифри.

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри направило до визволеного Херсона ще 210 терміналів Starlink, щоб забезпечити місцеве населення зв’язком. Завдяки першій партії терміналів за добу були запущені п'ять публічних точок Wi-Fi.
Раніше мобільні оператори Київстар та Vodafone запустили в Херсоні перші базові станції, які працюють за допомогою генераторів і терміналів Starlink.