Морпіхам-окупантам вручили нагороди «за взяття Кринок»

2 месяца назад 0

До 23 лютого морським піхотинцям 810 бригади чорноморського флоту рф «за мужність, відвагу і самовідданість», які вони, буцімто, виявили про «взятті Кринок», вручили медалі.

Про нагородження повідомила окупаційна «Комсомольская правда». «Обстановка урочиста і сувора, обличчя заховані однаковими балаклавами, але патчі на плечах і шоломах — індивідуальні, — написали про нагородження пропагандисти. — «Мама сказала надягти», — гласить один шеврон. Другий боєць прикрасив себе акулою у чорному береті з підписом: «Освободітєль». І подвиги у кожного різні». Щоправда, хоча б про один з них брехуни «чомусь» написали. Лише зазначають, що окупанти отримали медалі «За заслугі перед отечеством», «За отвагу», а також — Суворова і Жукова.

«Держнагородами командування Чорноморського флоту відзначило «героїчні дії особового складу з’єднання морської піхоти у ході виконання завдань протидесантної оборони лівого берега Дніпра», — пояснили пропагандисти. — Так офіційно іменуються жорстокі бої у Кринках, які закінчились російським прапором над звільненим селом». Про те, що прапор той навіть півгодини не простояв, пропагандисти воліють не писати. Як і про те, що Кринки росіяни так і не «взяли». Й продовжують нести великі втрати.

А тим, хто вірить лише російським пропагандистам, варто прочитати так звані фронтові зведення колаборанта олега царьова за 22 лютого: «На жаль, з Кринок Херсонської області новини нехороші. Новий удар ЗСУ прийшовся по шикуваннях нашої армії, які готувались зачищати село. Утримаюсь від коментарів. Сил сім’ям».

Богдан СТРАЖАК,