На базі Херсонської державної морської академії відбувся VII Балтійсько–Чорноморський економічний форум

4 года назад 0

Сьогодні, 25 вересня 2020 року, на базі Херсонської державної морської академії відбувся VII Балтійсько–Чорноморський економічний форум.

 Для участі у форумі зібралися представники бізнесу, науки та освіти з країн Балтії, Польщі, Туреччини, Туркменістану, Грузії, Литви, Болгарії, Казахстану, Сербії та України. Частина з них приєдналася до обговорення в онлайн-режимі.

На форумі розглянули й обґрунтували низку питань як в економіці, так і в освіті, що дасть поштовх до розвитку більш якісних стосунків між країнами-учасницями.

Учасники заходу уклали низку угод, зокрема договір про співпрацю між Вільнюським університетом і Херсонською державною морською академією для обміну досвідом і проведення спільних наукових досліджень.

За вагомий внесок у зміцнення міжнародного співробітництва орденом «За ефективність» нагородили організаторів і учасників форуму, і серед них директорку наукового парку Херсонської державної морської академії «Інновації морської індустрії» Альону Лещенко.

Крім того, під час VII Балтійсько–Чорноморського економічного форуму очільник Херсонської державної морської академії Василь Чернявський підписав Таллаурську декларацію, завдяки чому ХДМА увійде в Асоціацію лідерів університетів за стале майбутнє. Ця асоціація пропонує консультації з усіх аспектів сталого розвитку у вищій освіті, зокрема сеанси Skype для вирішення проблем стійкості; послуги електронної пошти й телефону для обговорення потреб і можливостей сталого розвитку тощо.