На чому піаряться окупанти: інтернет-кабель до курорту, прибирання площі та “слідчі” в гостях у дітей

7 месяцев назад 0

Христина БоровковаДата22.09.2023Перегляди 735Російська пропаганда розповсюджує матеріали про досягнення російських ставлеників на Херсонщині. Ці повідомлення мають привабити українців та показати, наскільки мало було зроблено до захоплення територій. 
Провели інтернет на курорт Хорли 

Російська пропаганда ділиться “черговою доброю новиною”: проведенням швидкісного інтернету до Хорлів, щоб зв’язати це село зі світом(!). Здається, окупанти вважають дуже потужним кроком проведення інтернету в село та думають, що вони несуть цивілізацію на Херсонщину. 

Проте курортне село Хорли в Скадовському районі, розташоване на півострові Гіркий Кут, до повномасштабного вторгнення приваблювало туристів зі всієї України та з-за кордону. Бо саме тут можна  теплим неглибоким морем із кришталево чистою водою майже без медуз, охайним пляжем із найдрібнішим, приємним на дотик піском. 

Водні атракціони, польоти над морем із парашутом, екскурсії катером, – такі атракції  в Хорлах. У селі, де мешкало менше тисячі людей, було понад 30 баз та пансіонатів (серед перелічених послуг був і доступ до інтернету), плюс приватні помешкання для туристів. 

І, звісно, це село, де любили проводити свій відпочинок українці, уже було під'єднано до зв’язку з усіма кутками світу. 

Прибрали сміття на майданчику в Горностаївській громаді 

“Крок за кроком будемо створювати для людей добре обладнаний ринок”,  – звітують російські окупаційні ЗМІ. Про те, що в Горностаївській сільській громаді, де до початку повномасштабного вторгнення проживали 6 тис. людей, прибрали сміття на майданчику для ринку, написали двічі. 

Однак до повномасштабної війни Горностаївка  свій бюджет на встановлення м'ясо-молочного павільйону якраз на території комунального підприємства “Горностаївський селищний ринок”. Також тут ремонтували дороги та була налагоджена інфраструктура. І, звісно, регулярно прибирали сміття.

Російські “слідчі” “допомагають” українським дітям 

Російські окупанти прийшли до дітей: саме для них “гостинно відчинив двері  приозерненський ясла-садок “Дзвіночок” у Генічеському районі. Як пишуть пропагандисти, вони “надали допомогу дитячому садочку” у вигляді “необхідного приладдя: розмальовок, фломастерів, іграшок, паперу”. Підкреслюється,  що загарбники активно працюють з “поколінням що зростає” та хочуть взяти участь у їхньому житті. Окупанти, які наповнили життя малюків жахами війни, ще й використовують дітей у своїх пропагандистських цілях. 

Така “позитивна” пропагандистська інформація, яку створюють окупанти, спрямована на населення окупованих територій. Проте такі повідомлення, де кожне чхання видається за велике досягнення, лише підкреслюють показушний характер спроб окупантів вплинути на місцеве населення.