На деокупованій Херсонщині відновлюють електромережі, щоб подати теплоносій до котелень

10 месяцев назад 0

На деокупованій Херсонщині відновлюють електромережі, щоб подати теплоносій до котелень, проблемні території — мікрорайон Корабел у Херсоні та Бериславський район, які обстрілює ворог.
Як передає , про це повідомив уначальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«У фокусі уваги – мікрорайон Корабел у Херсоні та Бериславський район. Ці території регулярно обстрілює ворог. Тому тут невтішна картина», — написав він. Фото: Олександр Прокудін, Телеграм

Як зазначається, подати зараз теплоносій до котелень неможливо через ремонт електромереж.

Нині над їх відновленням працюють понад 200 фахівців. Аби пришвидшити процес, вирішили запросити на допомогу ще дві бригади енергетиків з Миколаївщини та Житомирщини.
За словами Прокудіна, на фінішній прямій — підготовка котелень Херсонської ТЕЦ, заміна трансформаторів, ремонт теплотрас, проведення гідравлічних випробувань мереж.

Начальник ОВА підкреслив, що тепло надійде у домівки херсонців, щойно відновлять електромережі.

Прокудін також повідомив у , що у лікарні в Бериславському районі вже ввімкнули опалення, медпрацівники та пацієнти тепер у теплі.​В ОВА інф​ормували, що у населені пункти Херсонщини продовжують доставляти дрова для опалення домівок місцевих мешканців. Зокрема, Міжнародний Комітет Червоного Хреста передав Милівській громаді деревинні паливні брикети. По тонні твердого палива отримає кожне домогосподарство. Допомогу доставлятимуть згідно з графіком до всіх населених пунктів громади.​Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні влада планує запустити опалення у всі райони міста, створені мобільні бригади, що зашивають ОСБ-плитами вибиті внаслідок ворожих обстрілів вікна, двері, балконні блоки у багатоквартирних будинках.

Найбільша проблема для Херсона у підготовці до опалювального сезону — постійний ворожий обстріл.

До мікрорайону Острів (Корабел), який дуже постраждав унаслідок теракту на Каховській ГЕС, подали напругу та заживили перших абонентів 18 серпня.

13 грудня 2022 року міська влада поінформувала, що в Херсоні через обстріли припинили теплопостачання у мікрорайоні Корабел, мешканців закликали евакуюватися.​