На деокупованій території Херсонщини є потреба у будматеріалах та ліках – облрада

1 год назад 0

На деокупованій території Херсонщини, де будівлі пошкоджуються через постійні ворожі обстріли, є постійна потреба у будівельних матеріалах, також є потреба у ліках, адже повноцінна аптечна мережа не функціонує.
Як передає , про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, відповідаючи на запитання про нагальні потреби мешканців деокупованих територій області.

«Саме ліки зараз потрібні і будівельні матеріали. Уже працюють у нас декілька аптечних пунктів у Херсоні, в громадах значно гірша ситуація… Повноцінної аптечної мережі ще фактично немає», — каже Соболевський.

Щодо будівельних матеріалів, то, як підкреслив перший заступник голови облради, вони потрібні постійно через обстріли. «Велика кількість пошкоджень, необхідно проводити термінові ремонтні роботи, хоча б тимчасово закривати… вибиті вибуховою хвилею вікна» , — каже Соболевський. За його словами, військова адміністрація постійно займається налагодженням постачання будматеріалів, зокрема, для Херсона, інших громад.
Як повідомляв Укрінформ, на звільненій Херсонщині електропостачання мають 75 населених пунктів із 228.

За минулу добу російські військові 41 раз обстріляли територію Херсонської області, троє людей зазнали поранень.