На думку влади Херсона архівні папери куди важливіші, ніж наші діти?…

7 лет назад 0

Сьогодні, 12 липня, депутати вдруге спробують провести позачергову сесію, якщо таки проголосують за порядок денний.

Як повідомляє офіційний сайт міської ради, на розгляд винесено 20 питань.

Одне з них – «Про зміни та доповнення до Переліку об’єктів, на яких доручається управлінню капітального будівництва міської ради виступати замовником та виконувати роботи із будівництва, реконструкції та капітального ремонту в 2017 році».

У проекті даного рішення зокрема йдеться про капітальний ремонт фасаду та вентиляційної системи будівлі архівного відділу:

1.7.   Доповнити розділ V «Інші об’єкти» пунктом 18 «Капітальний ремонт фасаду будівлі по вул. Церковній (вул. Старостіна), 55а у м. Херсоні, в т.ч. РП» та передбачити фінансування цього об’єкта на 2017 рік у сумі       1362,343 тис. грн. із бюджету розвитку міського бюджету, за рахунок збільшення видатків.

1.8. Доповнити розділ V «Інші об’єкти» пунктом 19 «Капітальний ремонт системи вентиляції архівного відділу міської ради по вул. Церковній (вул. Старостіна), 55а у м. Херсоні, в т.ч. РП» та передбачити фінансування цього об’єкта на 2017 рік у сумі 244,0 тис. грн. із бюджету розвитку міського бюджету, за рахунок збільшення видатків.

Як бачимо, загалом на цей об'єкт у нинішньому році планують передбачити понад 1,6 мільйона гривень.

Не применшуючи важливості архівних документів, все ж таки хочеться звернути увагу на, м’яко кажучи, певний дисонанс у пріоритетах при розподілі бюджетних коштів.  

Можливо, система вентиляції й вимагає невідкладного ремонту, адже архівні папери мають зберігатися в певних умовах. І віднайти на це 244 тисячі потрібно. 

А ось фасад будівлі, на який хочуть дати 1 мільйон 362 тисячі? Він хоч і виглядає не зовсім симпатично, але ж знаходиться не у критичному стані – місцями просто посипалася й втратила вигляд керамічна плитка. 

Принаймні, працівникам архівного відділу, яких від сили 10-15 чоловік, на голову не капає. На відміну від 1 300-сот учнів школи №56, де покрівля вже просто кричить «відремонтуйте мене», бо тече конкретно й стелі цвітуть. Але на це кошти ну ніяк не знаходяться.  

Виходить, на думку влади міста, архівні папери куди важливіші, ніж наші діти?…