На фронті загинув уродженець Херсонщини Олексій Лахновський

6 месяцев назад 0

Про це повідомили в Зарічанській територіальній громаді  Закарпатської області.Лахновський Олексій Сергійович народився 03.09.1995 року в селі Тавричанка Каховського району Херсонської області.  У 2011 році разом із сім’єю переїхали у село Петрівське Херсонської області, а в 2014 році – у село Пустоварівку Київської області.

У 2018 році Олексій разом з дружиною Мариною купили будинок у селі Вільхівка (Закарпатська область), завели господарство, будували плани на майбутнє. У молодої сімʼї народилися прекрасні синочки: Демʼянчик, 2020 р.н. та Ігорчик, 2022р.н. Завжди у клопотах, у пошуку заробітку, щоб збудувати будинок, забезпечити сімʼю всім необхідним.
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі у червні 2022 року Президент України нагородив ОЛЕКСІЯ ЛАХНОВСЬКОГО медаллю «Захиснику Вітчизни».

Загинув воїн 14.10.2023 року при виконанні бойового завдання в селі Новоданилівка Херсонської області. 31 жовтня, жителі громади прощалися з ОЛЕКСІЄМ ЛАХНОВСЬКИМ, який віддав життя заУкраїну, за її незалежність та територіальну цілісність, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця. Віддати шану полеглому захиснику України прийшли жителі громади, близькі, друзі, знайомі та бойові побратими.
Біля рідного дому відбулось прощання з Героєм, а у Вільхівському храмі Пресвятої Богородиці – чин похорону. Мешканці громади живим коридором, схиливши голови у скорботі, проводжали траурний кортеж із домовиною Героя до його останнього місця спочинку.Олексію назавжди залишиться 28…

"Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про Воїна стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із вами, низько схиляємо голови у скорботі" , – написали в Зарічанській  територіальній громаді Хустського району Закарпатської області.